top of page

Dancing Snow Angel


Tanssiva lumienkeli / Dancing Snow Angel

Viime kirjoituksestani on jo kauan. Kuukaudet menevät nopeaa, viikot menevät nopeammin ja päivät vain hujahtaa välillä ohi. Aika kuluu ja asiat muuttuu, ja niin kuuluu mennäkin. Välillä vain huomaa, että nyt täytyy ottaa aikalisä ja hetken tauko hakea uusia tuulia, oppia ja kehittää omaa ammattitaitoa. Yrittäjänä, taiteilijana, työantajana, naisena, opettajana oleminen on monien asioiden tasapainoilua. Mutta kaikki tämä on vain elämää, elämää jota olen itse päättänyt elää koko sydämelläni.

Eräs tapahtuma sai minut pohtimaan omaa yrittäjä-taitelija elämääni ja miksi teen työtäni. Vuoteni alkoi sillä, että molemmta mummoni nukkuivat pois yhden viiikon sisällä ja sain viettää yhden viikonlopun kahtien hautajaisten keskellä. Vähän tämän jälkeen eräs ihana pieni valopilkku tanssikurssillani saapui elämääni hetkeksi ja muutti väsyneenkin päivän iloiseksi. Tyttö, joka säteili ja hänestä näki, kuinka tanssi toi hänelle iloa. Hän tanssi suurella sydämellä! Kun itse nyt olen tällainen avoin ja läsnä ja teen työtä suurella sydämellä, tulee vastaan tapahtumia, mitkä pysäyttävät. Tämä pieni valopilkku sairastui ja nyt hän tanssii pilvien päällä. Suunnaton suru niin tämän pienen kohtalon kuin hänen perheensä vuoksi, toi kuitenkin jotain lohtua päiviin kuullessani, että tämän pienen kohokohta oli se aika viikosta jolloin tanssittiin. Hänen yksi lempitansseistaan oli nimeltään Tanssiva lumienkeli. Tämä pieni ihme oli minun elämässäni vain hetken, mutta en ikinä unohda sitä, mitä hän antoi minulle. Tanssilla on suuri merkitys.

Tapahtuma pysäytti minut hetkeksi täysin ja kyynelten laskiessa poskiani pitkin, vahvistui uskoni työhöni jälleen. Nyt monien yritykseni muutosten, vastoinkäymisten sekä kasvun ja kehityksen keskellä haluankin avata, mitä on elämä yrittäjänä ja mikä sai minut tälle tielle ja mitä on tämä tasapainoilu.

Jos pohtii aivan alkuaikojani tanssin parissa, tanssiminen on vain ollut aina luontevaa ja osa minua. Kuulemma en ole lapsenakaan pysynyt kauaa paikoillani. Kansantanssin puolelta oma tanssihistoriani lähti käyntiin, mutta jo pian se kulkeutuikin jo kaikkiin muihinkin lajeihin. En ole koskaan osannut ajatella elämää ilman tanssia ja liikettä. Ne ovat niin paljon auttaneet minua monissakin tilanteissa jaksamaan, selviytymään ja elämään, ja se ei ole muuttunut miksikään. Mutta valitettavasti se toi mukanaan myös huonoja asioita elämääni kuten syömishäiriöt, koska kooltani en ollut unelmatanssija siinä ympäristössä ja olin aina se takarivin tyttö.

Itselleni heräsi jo nuorena vahva aate ja usko siihen, miten tanssia pitäisi opettaa ja mikä tässä kaikessa on tarkoituksena. Voisin toki avata kaikkia tilanteita, mitä olen kokenut tanssin maailmassa, mutta en halua keskittää kirjoitustani negatiiviseen asiaan vaan siihen, mihin itse uskon ja miksi teen tätä työtä. Tanssinopettajien tehtävänä on kasvattaa vahvoja yksilöitä ja antaa turvallinen oppimisympäristö kaikkinensa oppilaille, ottaa kaikki huomioon ja rohkaista heitä heittäytymään pois omalta mukavuusalueeltaan. Tanssikoulujen vastuulla on, että kaikki opettajat vetäisivät samaa köyttä ja että koulu tekee parasta mahdollista työtä kaikille asiakkaille. Tanssin ammattilaisten olisi tarkoitus mielestäni vetää yhtä köyttä ja kannustaa kaikkia sekä luoda hyvää yhteishenkeä tanssimaailmaan. Ja itse otan nämä vastuut tosissani ja täydellä sydämellä.

Vanha aate ja usko siihen, miten asioiden pitäisi mennä, sai minut usein tuntemaan, etten ole oikeassa paikassa. Mietinkin kauan, voisinko olla yrittäjänä ja kokeilla asioita oman näkemykseni mukaan. Suurin pelkoni silloin oli, kuinka pärjään vaikean lukihäiriöni ja keskittymisvaikeuksieni kanssa. Itselläni todettiin vasta lukiossa nämä asiat ja olin elänyt siihen asti ajatellen, että olen tyhmä. Vaikka olin todella ahkera koululainen, numeroni olivat lukuaineista aina huonot. Varsinkin, kun lähes aina kaikessa painotetaan sitä, kuinka hyvä numero kelläkin on. On hyvin surullista, kuinka numerot määrittelevät sen, kuinka hyvä olet. Inhoan itse yli kaiken numeroarviointeja! Mitä ne kertovat kenestäkään!?

Olen aina ollut hyvin rehellinen ja kertonut, että minulla on lukihäiriö ja kirjoitukseni saattaa välillä olla mitä tahansa. Laajennettuani toiminimeni KY muotoon syntyi Cross Move Company. Olin kuolla ensimmäisenä ja vielä toisenakin vuonna, kun minulle kommentoitiin kirjoitusvirheitä Facebookissa, lehtimainoksissa tai muuten vain asiakasviesteissä. Kirjaimellisesti tuntui joka kerta siltä kuin sydämeni olisi pysähtynyt ja häpeä oli ihan kauheaa.

Välillä on hyvinkin turhauttavaa, raskasta, ahdistavaa ja kiusallista, kun huomaa kirjoitusmokat. Joku joskus kysyikin, miksi en vain anna jonkun tarkistaa niitä? No, yksin yrittäjänä olet yksi ja toki aina välillä niitä tarkistettiinkin, mutta pohdin myös paljon, kuoleeko joku nyt jos he näkevät virheeni? Päädyin enemmänkin siihen, että minun pitää hyväksyä oma erilaisuuteni ja oma tapani toimia. Koska koko yritykseni tarkoitus oli tehdä asioita eri tavalla, persoonallisella tavalla ja suurella sydämellä. Ja aina kun on mahdollista ja joku kerkeää, niin sitten tekstit tarkistetaan, mutta eivät ne virheet maata kaada! Olen vain huomannut, kuinka paljon elämä on helpompaa kun ei koko ajan stressaa asioista, ottaa rennommin ja päivän kerrallaan. Toki tämäkin asia tekee minusta erilaisen yrittäjän, mutta ei se tee minusta huonompaa yrittäjää tai opettajaa tai taiteilijaa tai ihmistä.

Päivät ovat pitkiä ja yksin yrittäjänä aloittaa, kaikki täytyy tehdä itse. Vaikka henkilökuntamme onkin kasvanut, pyöritän silti yritystä vielä yksin. Toki jo vähitellen onnistuu asioiden delegointi, mutta silti se ei vain vielä kaikkien asioiden kanssa ole mahdollista. Sillä vaikka teemmekin kasvua niin aina, kun luulee pääsevänsä hyvään tulokseen, tulee verottajalta lisämaksu, vuokran indeksikorotus jne jne jne jne.. Suomi ei tue yrittäjiä millään tavalla, mikä saakin usein pohtimaan, onko tässä mitään järkeä. Yrittäjät pitävät Suomen taloutta edes vähän pystyssä ja mitä yrittäjät saavat tästä? Useat, jotka eivät itse ole yritysmaailmassa, eivät tiedäkään kuinka miljoona maksua onkaan, jotta homma toimii ja pyörii. En itsekään olisi uskonut, jos minulle olisi kerrottu ennen yrittäjäksi tulemista tästä todellisuudesta. Joten arvostukseni kaikkia yrittäjiä kohtaan on suuri!

Oma tausta ja sen kautta vahva oma usko asioihin, vaikea lukihäiriö ja keskittymisvaikeudet, laki ja talouden luomat yrittäjyyden haasteet ja työn tekeminen suurella sydämellä, mikä on lopputulos? Eräs yrittäjäkollegani sen kerran hyvin sanoi; on vähän vaikeampaa ja kuluttavampaa yrittää liian suurella sydämellä. Kyllä se näin on. Toki tässä on viimeisen kuuden vuoden yrittäjätaipaleen aikana opittu asioita kantapään kautta, mutta yhdestä asiasta en ikinä luovu ja se on, että teen työtäni sydämellä. Jos en näin tekisi niin silloin tuollaiset ihanat valopilkut katoavat ja menetän työni tarkoituksen itselleni. Suorittaminen kun ei myöskään kuulu minun sanavarastooni. On ollut ihana kasvaa ja kehittää niin omia taitojani työssäni kuin Cross Move Companyä kouluna. Kaikki asiakaspalaute ja eläminen tässä hetkessä ovat auttaneet kehittämään toimintaa siihen, kuinka asiat toimisivat parhaiten. Ja se onkin osuus mikä ei koskaan lopu.

Mikä saa jatkamaan vuodesta toiseen vaikka vuoret ovat välillä olleet kovinkin suuria ja jaksaminen kortilla? Unelma, nämä ihmiset, sen muistaminen että työ ei lopu tekemällä, lopettaa turha stressaaminen, usko oman työni tarkoitukseen, halu luoda ihmisille paikka jossa he voivat kokea olevansa hetken ikään kuin pesukoneessa ja lähtevät pois puhtaana. Olen oppinut kantapään kautta paljon asioita, niin hyviä kuin huonoja. CMC on sitä varten, että voisin korjata ne huonot asiat. Ja se, että saan olla mukana Oulun yrittäjien hallituksessa, Pohjois-Pohjanmaan yrittäjienhallituksen varajäsenenä ja Nuorten yrittäjien valiokunnassa, on ollut ihanaa ja olen voinut jakaa mm. yritystarinaani uusille yrittäjille ja auttaa muita oppimaan kokemuksieni kautta. Tästä löytyy syy ja pohja sille, miksi CMC on olemassa ja miksi teen työtäni kaikilla osa-alueilla.

Olen yrittäjä, koska haluan luoda omien arvojeni mukaista toimintaa ja elämyksiä ihmisille. Ja haluan luoda työpaikkoja ihanille kollegoilleni.

Olen opettaja, koska se hetki, kun saan jonkun hetkeksi unohtamaan kaiken muun tanssin kautta, on parasta elämässä. Saan auttaa jokaista jaksamaan tässä ja nyt sekä voin jakaa muille ne asiat, mitä olen itse oppinut.

Olen tanssitaiteilija, koska haluan vaikuttaa taiteellani. Haluan saada ihmiset pysähtymään, nauttimaan, olemaan ja pohtimaan sekä kokemaan.

Jokainen tekee työtänsä, tanssia, liikettä omalla tavallaan ja niin pitääkin! Tämä on vain minun tarinani, pohdintani, kokemukseni ja minun tapani.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- It has been a long time of my last writing. Months go fast, weeks go even faster and days just past quickly by. Time passes and things change, and so it should go. Sometimes just a notice that you need to take time out. As an entrepreneur, an artist, as an employer, as a woman and being a teacher is a balancing act of many things. But all this is just life, the life that I have decided to live with all my heart.

One of the event stopped me to reflect on my own entrepreneur-artist life and why I'm doing my job. My year started by my both grandma´s past away in one week, and one of my weekend I spend in two funeral. And soon after that one bright and lovely little dancer arrived in my life and changed the most tired day happier. The little girl from my children dance course loved a lot dancing. She danced with a big heart! Now that I'm such an open and present person as a teacher, and I'm working with a big heart, this events stopped me. This is a small bright little dancer got sick, and now she's dancing on the clouds. Tremendous grief as this little fate as her family because, however, brought some solace in the days to learn that for this girl highlight of the week was the time when dancing. Her one favorite dance ​​was called the dancing snow angel. This was a small miracle in my life just for a moment, but I will never forget what she gave me. Dancing is of great importance.

The event briefly stopped me completely and tears falling down my cheeks, strengthened my faith in my work again. Now many of my business changes, adversity, as well as growth and development in the middle I want to open what is the life of an entrepreneur and what made me the way, and what is this balancing act.

If you consider the very beginnings of my dance history, dance has always been a natural and a part of me. I started from folk dance, but very soon I started do many other styles too. I have never been able to think of life without dance and movement. They have helped me from many situations to continue and to cope, to survive and to live. But unfortunately, it also brought some bad things in my life such as eating disorders etc...

For me, woke early age a strong idea and believe in it, how to dance should be taught and what is in all of this is the aim. I would certainly open up all the situations that I have experienced in the world of dance, but I do not want to focus my writing negative issue, but on what I believe and why I'm doing this job. Dance Teacher's task is to grow strong individuals and provide a safe learning environment for the pupils and all that, having regard to all and encourage them to throw themselves out of their comfort zones. Dance schools responsible for ensuring that all teachers would draw the same line, and that the school is doing the best possible job for all customers. Dance professionals in my opinion, would be intended to work together and encourages all as well as to create a good team spirit in the dance world. And actually I take these responsibilities seriously and full of heart.

The idea and believe in it, how things should go, as I often felt that I am not in the right place. I wondered a long time, could I be an entrepreneur and try to do things my own vision. My biggest fear at the time was how I manage with my dyslexia and had to focus on with thing. My dyslexia was found in my high school period, and I had lived until then, thinking that I'm stupid. Although I was very diligent schoolgirl, the number of substances was always bad. Especially when everything is almost always focus on how good number someone has. It is very sad, how the numbers define how good you are.

I have always been very honest and told everyone that I have dyslexia and writings may be anything interesting. Extended my smaller school format was born the Cross Move Company. I was the first year to die, and even more in the second year, when I was commenting on the spelling errors on Facebook, newspaper advertisements or otherwise only the client messages. Literally felt like every time as if my heart had stopped and was pretty terrible shame.

Sometimes it is very frustrating, tiring, stressful and embarrassing, when you discover the falls in your writing. Somebody once asked, why not just let someone check on them? Well, alone as an entrepreneur you are one, and of course, every now and then check them, but also a lot of reflection I was thinking, does someone die now if they see a mistake? I ended up even more the fact that I have to accept my difference and my own way of doing things. Since the whole purpose of my company is to do things differently, personalized way and a big heart. And whenever it is possible and someone I have time, then check the text. I just noticed how much easier life is when not all the time stress about things and take a more relaxed and days at a time. Of course, even this thing makes me different entrepreneur, but it does not make me poorer entrepreneurs or teachers or artists, or person.

The days are long and alone as an entrepreneur to start, all you have to do yourself. Although the staff has grown, yet still I run the company alone. Sure, already gradually succeeds delegation of things, but still it is not only still with all things not possible. For even if we do grow in terms of always, when you think you have access to a good result, the tax authorities will be an additional charge, indexation of rent, etc., etc., etc., etc .. Finland does not support the entrepreneurs in any way, which is weather too often to reflect on whether this makes any sense. Entrepreneurs does a lot for the Finnish economy, so what entrepreneurs get here? Several people who are not themselves in the business world, do not know how much a million payment is, so that everything works and runs. So my appreciation to all entrepreneurs is high!

My background and a strong faith in my own ideas, dyslexia and difficulty concentrating, law and entrepreneurship challenges created by the economy and making work a big heart, what is the result? An entrepreneur of my colleagues was once well said; is a bit harder and more abrasive trying too with it by big heart. Yes, it is. Of course, this is in the past six years, the entrepreneurial journey I have learned things the hard way, but one thing is that I'll never give up, and it is that I do my job with the heart. If I do not do so then those sorts of lovely bright spot will disappear and I lose the purpose of my work for myself. It's been wonderful to grow and develop my skills as my job as a school Cross Move COMPANY. All customer feedback and live in the moment have helped to develop activities with the way things work best. And that work never stop`s, getting everything work even better.

What gets to continue year after year, even though the mountains are the biggest downfall were large and well-being is on the card? The dream, these people, remembering that the work does not stop by doing it, stop the pointless stressing, for people desire to create a place where they can feel that for a moment as if in a washing machine and leave out clean. I've learned the hard way a lot of things, both good and bad. CMC is for it that I could fix the bad things. And the fact that I get to be involved in Oulu entrepreneurs in government, the Northern Ostrobothnia entrepreneurs of the Board deputy member of the committee and of young entrepreneurs, has been wonderful and I was able to share my story how I became entrepreneur and help others learn through my own experiences. Here can be found the cause and the bottom of why the CMC is there and why I'm doing my job in all areas.

I am an entrepreneur, because I want to create activities and experiences and great a place like home. And I want to create jobs for colleagues.

I am a teacher, because when I get my students for a moment to forget everything else through by dancing, it is best in life. I get to help everyone cope in this present time, and I can share with others the things what I have learn.

I am a dance artist, because I want to influence by my art. I want to get people to stop, to enjoy, to be and to think about and experience.

Everyone makes work, dance, and movement in their own way, and so it should be! This is just my story, I reflect on my experience and my way.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page